Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Ria Van Hooydonck

Aanvankelijk was Ria’s werk figuratief waarbij zij de pure verf liet spreken: waterverf (aquarel), acryl of olieverf. Naarmate ze meer ervaring kreeg in het schilderen werd haar penseelvoering losser, haar werk meer expressionistisch, en haar thema’s meer abstract. Daarbij combineert Ria ook acrylverf met andere materialen: zand, schelpenzand, acrylbinder, papier, pigmenten,.. Hierdoor krijgen haar werken een levendigheid en gelaagdheid die haar werken blijvend interessant maken.

Haar thema’s in de Novelarte-collectie zijn abstract, en verraden slechts af en toe de bron van inspiratie.  Zo kan een eenvoudige compositie van versleten auto-onderdelen leiden tot een collage aan vormen, welke uiteindelijk wordt vertaald in een abstract schilderij. Ria’s kleurgebruik is veelzijdig en wordt bepaald door de bron van inspiratie en haar gemoedstoestand. Ze combineert blauwen en zwarten met okers en aardekleuren. Dit resulteert soms in rustige, tonale composities maar in andere werken leidt dit tot krachtige kleurexplosies. Haar werken zijn het resultaat van een permanente zoektocht naar een evenwicht tussen vorm en kleur.

Ria’s werken maakten deel uit van tentoonstellingen op verscheidene locaties, en zijn reeds meerdere malen erkend in kunstwedstrijden. Ria woont en werkt in Kalmthout.

 

KUNSTWERKEN VAN RIA VAN HOOYDONCK: