Uw taal: Nederlands
Uw taal:

EXPO 'PAINTING THE PICTURE'


15 -30 Juni, 2019  

**VERLENGD** OPEN op 6 en 7 Juli van 14:00 tem 17:00u

BOAB Art Gallery
Kloosterstraat 152 - 2000 Antwerpen
 

De expo brengt werk van drie NOVELARTE kunstenaars, werkzaam in verschillende kunstdisciplines. De unieke kunstwerken worden gecombineerd tot een betoverend geheel rond het thema 'Painting the Picture'.  

 

BEATRICE CASSE

Mont des Arts, fotografie

Woont en werkt in Antwerpen

Béatrice is een erg veelzijdige kunstenares. Zij is oorspronkelijk opgeleid in de grafische kunsten, verdiepte zich daarna in de kunstfotografie, en behaalde recent ook een academisch diploma in de schilderkunst.

Deze expo brengt fotografische werken, met een schilderkundig timbre. De werken zijn buitenopnames, dikwijls bij avondlicht, en tonen op een dynamische wijze gebouwen, straten, pleinen, beelden,.. Het licht in combinatie met de dynamische opname geven de werken een sprookjesachtige gloed.

Béatrice's foto's zijn het resultaat van een complexe samenwerking tussen een rationele, doordachte aanpak, een intuïtief streven naar de perfectie compositie en de weergave van emoties verzameld gedurende jaren. Op die manier zijn Béatrice’s werken de sublimatie van het leven: een sequentie van plannen, successen, teleurstellingen, onverwachte gebeurtenissen, banaliteiten, en hoogtepunten. Haar werken zijn eenvoudig en complex tegelijkertijd – zij zullen nooit vervelen, bij nader toezien ontdekt de toeschouwer telkens een nieuw element, of een andere beleving. 

 

DIANE PETRY

Choice, wandtextiel schilderij

Woont en werkt in Antwerpen.

Diane Petry studeerde stylisme – patroontekenenen aan een gerenomeerde haut couture school in Antwerpen. Na haar opleiding werkte ze met leerlingen van de Antwerpse mode-academie. Naast haar werk als patroontekenaar en een eigen kledinglijn bleef zij ook schilderen. Tenslotte concentreerde ze zich op de schilderkunst, waarbij ze met de kennis van stoffen en papier nieuwe materialen als drager ontwikkelde.  Deze nieuwe materialen zijn het resultaat van een boeiende zoektocht waarbij de reactie op water, warmte, verf en kleurpigmenten werd getest. Met deze nieuwe textielmaterialen creeert Diane monumentale wandtextiel schilderijen.  

Diane haalt inspiratie uit eenvoudige dingen zoals verroeste metalen voorwerpen, steigerpalen in de haven, luchtfoto’s genomen in midden Oost-Afrika, daken van huisjes in sloppenwijken, verbleekte knipsels van kranten, druppels op foto’s, ..  Lees meer

 

 

LYDIA DE GROOF

De vriendinnen, olieverf op foto

Woont en werkt in Antwerpen.

Lydia volgde verscheidene kunstopleidingen, gaande van tekenen, modeltekenen, schilderen tot face- en bodypainting. Zij heeft echter een voorliefde voor de schilderkunst, en gebruikt bij voorkeur olieverf als medium. Als drager gebruikt ze het klassieke schilders-canvas, maar frequent ook houten platen of zelfs foto’s die geheel of gedeeltelijk met olieverf worden bewerkt.

Lydia heeft een voorkeur voor kleine formaten – sommige van haar werken zijn niet groter dan een postkaart. Haar werken tonen intieme sfeerimpressies van de wereld rondom haar. Door het gebruik van zachte kleuren - grijzen, grijsblauw, en subtiele accenten in oker en zacht oranje- versterkt ze de geheimzinnige sfeer en de intimiteit van haar werken. Sommige werken zijn in grijstinten uitgewerkt, maar ze zijn nooit hard of koud: het grijs wordt in zijn details aangerijkt met warme geel of okertoetsen.

Lydia’s thema’s omvatten mensen, maar ook voorwerpen zoals auto’s, treinen en wekkers. De uitsnijding van haar beelden is bijzonder en laat veel over aan de verbeelding van de kijker. Door het inzoomen op details worden sommige werken quasi abstract. Lydia’s werk is homogeen, waarbij de gemeenschappelijke noemer haar penseelstrook is die aanleunt bij de sfumato techniek en een gewild wazig beeld creëert. De emotie en de boodschap worden geëxtraheerd uit het oorspronkelijke beeld, waardoor haar werken een aparte sfeer en karakter krijgen, bijna los van het thema. Dit is kunst met een hoog tederheidsgehalte.

 

BOAB ART GALLERY

De BOAB kunstgalerij is opgericht in 2017 door Chao SUN, een jonge kunstliefhebber/kenner, die met veel passie de brug wil slaan tussen Oosterse en Westerse kunst. 

De galerij is gevestigd in een vernieuw pand in de Antwerpse Kloosterstraat, op een kleine 15 minuten stappen van de Groenplaats en op een boogscheut van de Vlaamse en Waalse kaai. 

NOVELARTE is verheugd de prachtige ruimte van de BOAB galerij te kunnen gebruiken voor deze tentoonstelling.

 

 

BOAB Art Gallery

Kloosterstraat 152 I 2000 Antwerpen