Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Nadine de Klerk Wolters

Woont en werkt in Antwerpen.

Nadine genoot een brede artistieke opleiding, en is afgestudeerd in verschillende disciplines: schilderkunst, (model)tekenen en keramiek. Na haar klassieke scholing legt ze zich toe op het schilderen van abstracte werken en ontwikkelt een zeer persoonlijk stijl.

Haar schilderijen worden in eerste instantie gekenmerkt door een opvallend kleurgebruik. Heldergeel, zachtroze en hemelsblauw zijn kleuren typerend voor Nadine’s werk. Kleurvlakken worden gecombineerd tot sprankelende composities, waarbij de verf in verschillende lagen wordt aangebracht. Haar werken worden verrijkt met grafische accenten van verf, stift en/of kleurpotlood. Soms verwerkt Nadine ook stof of papier in haar werk, wat extra textuur in haar schilderijen brengt.

Nadine werkt met acrylverf – de snelle droogtijd komt haar goed uit bij het gelaagde werk dat ze maakt. Zij werkt op doek en op papier. Nadine werkt zeer intuïtief: ze gaat aan de slag met verf en andere materialen, zonder zich te baseren op een foto of voortekening. Door haar academische opleiding en haar zo goed als dagelijkse werkritme, zit het gevoel voor compositie in haar vingers. Zo kan ze haar fantasie en creativiteit de vrije loop kan laten zonder de noodzaak om veel te plannen of na te denken over het werk.

Door het kleurgebruik en het aanbrengen van cirkels, lijnen, stippen krijgt Nadine’s werk de optimistische, sympathieke uitstraling van een kindertekening. Haar schilderijen stralen ‘blijheid’ uit, fleuren een ruimte helemaal op en maken de kijker instant vrolijk.

Nadine’s werk werd reeds getoond in een uitgebreide reeks expo’s in België , Nederland, Frankrijk en Spanje. Haar werken maken deel uit van meerdere privé en publieke collecties.

Kunst van Nadine de Klerk Wolters

Naam
Van hoog naar laag sorteren

24 per pagina

12 artikel(en)

Kunst van Nadine de Klerk Wolters

Naam
Van hoog naar laag sorteren

24 per pagina

12 artikel(en)