Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Mia Van Hoofstat

Mia is opgeleid in zowel tekenen, aquareltechnieken, olieverf-schilderen en grafiek. Haar brede kennis van het metier toont zich in de diversiteit van haar werk en de rijkheid van de gebruikte technieken. Zij combineert moeiteloos schilderkundige werken met grafische accenten. Haar werk is doorleefd, pseudo nonchalant, met een unieke eigen uitstraling.

Mia gebruikt haar omgeving en leefwereld als inspiratiebron en thema voor haar werken. De steenbakkerijen van Noeveren (Boom) uit haar geboortestreek zijn een belangrijke bron van inspiratie. Mia laat zich niet verleiden tot een louter fotografische weergave van dit industrieel erfgoed. Ze abstraheert de sfeer van de oude steenbakkerijen uit de Belgische Rupelstreek in grijzige en aardetinten. Dit resulteert in schilderijen die de kleuren van de klei en tegelijk de zware arbeid en het zwoegen suggereren.

Ook andere landschappen liggen aan de basis van Mia’s werk. Zo is het strand in Normandië uitgangspunt van enkele werken in de Novelarte collectie. Het beeld van de branding in het licht, op verschillende momenten van de dag, wordt gecapteerd in sfeervolle werken. Ook stillevens met enkele eenvoudige voorwerpen worden door Mia in gelaagde werken met een poëtische uitstraling neergezet.

In Mia’s schilderijen is soms de inspiratiebron nog herkenbaar, maar in vele gevallen reduceert Mia de beelden tot een essentie in abstracte of semi-abstracte werken. Sfeer en diepgang primeren boven de vorm in deze hartverwarmende collectie.

Mia’s werk werd op verschillende plaatsen tentoongesteld en erkend in kunstwedstrijden.

 

KUNSTWERKEN VAN MIA VAN HOOFSTAT: