Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Marcel Veldeman

Marcel is steeds gepassioneerd geweest door de schilderkunst. Hij wordt geïnspireerd door zijn directe omgeving, die hij vertaalt in olieverfschilderijen - havens, landschappen, dorpen en steden.

Hij gebruikt vooral het paletmes waarmee hij rijke zetten aanbrengt in een hechte compositie en met een beheerste dynamiek. Hij gebruikt typisch slechts één of enkele felle kleuren in een anders sober palet van bruinen, okers, ombers, oranjes, groenen en grijzen.  Marcel werkt zowel op doek als op papier met olieverf. Zijn werken op papier zijn typisch aangerijkt met grafische accenten, op een manier dat het werk het midden houdt tussen een tekening en een schilderij.

Doorheen de jaren zijn Marcel's kunstwerken tentoongesteld op ettelijke locaties in België en daarbuiten. Zijn werk maakt deel uit van verschillende privécollecties. Marcel is terecht erg trots op zijn tentoonstelling in Japan (Osaka en Tokio), waar hij was uitgenodigd om tentoon te stellen samen met twee collega-kunstenaars.  Marcel woont en werkt in Putte.

 

  

KUNSTWERKEN VAN MARCEL VELDEMAN: