Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Lydia De Groof

Lydia volgde verscheidene kunstopleidingen, gaande van tekenen, modeltekenen, schilderen tot face- en bodypainting. Zij heeft echter een voorliefde voor de schilderkunst, en gebruikt bij voorkeur olieverf als medium. Als drager gebruikt ze het klassieke schilders-canvas, maar frequent ook houten platen of zelfs foto’s die geheel of gedeeltelijk met olieverf worden bewerkt.

Lydia heeft een voorkeur voor kleine formaten – sommige van haar werken zijn niet groter dan een postkaart. Haar werken tonen intieme sfeerimpressies van de wereld rondom haar. Door het gebruik van zachte kleuren - grijzen, grijsblauw, en subtiele accenten in oker en zacht oranje- versterkt ze de geheimzinnige sfeer en de intimiteit van haar werken. Sommige werken zijn in grijstinten uitgewerkt, maar ze zijn nooit hard of koud: het grijs wordt in zijn details aangerijkt met warme geel of okertoetsen.

Lydia’s werken zijn figuratief, maar tegelijkertijd afstandelijk. Haar thema’s omvatten mensen, maar ook voorwerpen zoals auto’s, treinen en wekkers. De uitsnijding van haar beelden is bijzonder en laat veel over aan de verbeelding van de kijker. Door het inzoomen op details worden sommige werken quasi abstract.

Lydia’s werk is homogeen, maar niet door zijn thematiek. De gemeenschappelijke noemer is haar penseelstrook die aanleunt bij de sfumato techniek en een gewild wazig beeld creëert. De emotie en de boodschap worden geëxtraheerd uit het oorspronkelijke beeld, waardoor haar werken een aparte sfeer en karakter krijgen, bijna los van het thema. Dit is kunst met een hoog tederheidsgehalte.

Lydia’s schilderijen werden reeds verscheidene malen tentoongesteld en erkend in kunstwedstrijden. Zij maken deel uit van meerdere privécollecties.

KUNSTWERKEN VAN LYDIA DE GROOF: