Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Li Fang

°1969 China

Woont en werkt in Parijs.

Li heeft een zeer eigen manier van schilderen met olieverf.  Ze werkt met vlakken en vaak gerekte figuren waardoor ze op een unieke manier licht en beweging capteert. Achter de eenvoud van haar doeken schuilt dikwijls een verborgen betekenis, een veel diepere waarheid die getuigt van haar sociaal engagement.

Haar serie ‘Chinois Nudes’ maakte recentelijk zeer veel ophef.  In deze reeks ondersteunt Li haar Chinese vriend en collega Ai Weiwei. Door het publiceren van naaktfoto’s op zijn website komt Ai Weiwei in conflict met de overheid - een overheid die hij wil aanklagen. Zijn sympathisanten reageren hierop door ook naaktfoto’s van zichzelf (selfies) te posten.  Li’s werken vormen een artistieke interpretatie van dit gebeuren, wat ze ervaart als sociale onrechtvaardigheid in haar thuisland.

Li Fang studeerde aan de kunstacademie van Nankin en werkte later als docente kunst.  In 2001 vestigde zij zich in Parijs en vervolledigde haar opleiding aan de Sorbonne.  Ze stelde tentoon in Frankrijk, Zwitserland, China, België en de VS.  Naast talrijke privé-verzamelaars hebben ook de Fondation Colas en het museum Cernuchi in Parijs werken van haar gekocht. 

Kunst van Li Fang

Naam
Van hoog naar laag sorteren

24 per pagina

11 artikel(en)

Kunst van Li Fang

Naam
Van hoog naar laag sorteren

24 per pagina

11 artikel(en)