Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Liesbeth Slachmuylders

Liesbeth is architecte en woont en werkt in Londerzeel, tussen Antwerpen en Brussel (België). In haar opleiding tot architecte leerde ze tekenen, vooral perspectieftekenen, en maakte ze kennis met aquarel als haar eerste verftechniek.  Liesbeth breidde daar haar kennis van verftechnieken uit met olieverfschilderen, al dan niet in combinatie met acryl en andere materialen.

Liesbeth heeft een voorkeur voor het afbeelden van de mens. Zij kiest echter zelden voor de hand liggende thema’s of poses. Voor de Novelarte reeks baseerde ze zich op oude foto's die ze vond in boeken op de zolder. Haar werken beelden dames uit, sommigen 'braaf' met een boek, anderen wat 'stouter'. Deze laatste vertalen zich in een reeks genoemd 'Frivole Dames uit de jaren Dertig'.

Liesbeth ' s schilderstijl is erg persoonlijk en is de combinatie van een suggestieve manier van schilderen (less is more...), het gebruik van verschillende verfmaterialen, en een eigenzinnig kleurgebruik. Haar schilderijen suggereren meer over het thema dan dat er exact wordt beschreven. Liesbeth werkt met acryl als basis, brengt daarop olieverftoetsen aan en combineert dat soms met bister. Door het gebruik van goudtinten in haar werk, gecombineerd met rode, roodbruine, groene en/of witte kleuraccenten, creërt zij een uniek, eigen palet. Het geheel wordt gefixeerd met glanzende vernis wat haar werken, hoewel gebaseerd op oude foto's, toch een heel eigentijdse look geeft.

 

KUNSTWERKEN VAN LIESBETH SLACHMUYLDERS: