Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Levering en retour

Kunstwerk gekocht

Proficiat met je aankoop! Wij gaan onmiddellijk aan de slag om je kunstwerk zo snel mogelijk te leveren.
Weet wel dat NOVELARTE geen kunstwerken in voorraad heeft. Op het ogenblik dat NOVELARTE de bestelling ontvangt contacteren wij de kunstenaar om het kunstwerk op te halen, en zorgen wij voor de verpakking en het transport. We maken met jou een afspraak betreffende de levering, en bezorgen je de gedetailleerde transportinfo.
Levering aan EU-landen kan eenvoudig via het bestelproces op de website. Wens je je kunstwerk te verzenden buiten de EU? Contacteer ons dan voor je de aankoopprocedure start.

 

Partners

Afhankelijk van de grootte van het werk en de locatie van de klant, zal NOVELARTE het werk leveren via zijn verplaatsingsdienst, of beroep doen op gekwalificeerde transportbedrijven. NOVELARTE zal altijd zorgen voor een degelijke verpakking om schade tijdens het vervoer te vermijden.

 

Levertermijn

Aangezien NOVELARTE geen centrale voorraad heeft en het transport van kunstwerken zorgvuldig moet gebeuren, garanderen we geen ultrasnelle levering. We contacteren je na je aankoop om afspraken te maken over de dag van levering en zullen uiteraard rekening houden met de graad van dringendheid. Hoe dan ook streven we naar een levering binnen de 4 weken, maar in vele gevallen zal ze veel sneller plaatsvinden.

 

Transportkost

De kost van verzending hangt af van de grootte van het kunstwerk en het land van bestemming. Deze kost wordt getoond op de webshop tijdens het aankoopproces en toegevoegd aan de prijs van het kunstwerk. Tijdens het aankoopproces wordt de exacte prijs getoond.
Een verzending buiten de EU is mogelijk onderworpen aan invoerrechten. Deze betaal je bij de levering aan huis door de transportdienst. Wens je dit vooraf te weten? We zoeken het voor je op. 
Ben je erg ongeduldig? Kom je kunstwerk dan volledig gratis halen op ons Pick Up Point in Noord-Antwerpen (België). Wij laten je onmiddellijk na bestelling alles weten over adres en timing. 

 

Beschadiging

Om het risico op beschadiging te beperken verzenden we alle kunstwerken in een daartoe gespecialiseerde verpakking en werken we enkel met transporteurs die een hoge kwaliteit garanderen. Indien de transportfirma toch een ernstig beschadigde verpakking aanbiedt, kan je die best weigeren en ons onmiddellijk verwittigen (binnen de 12 u). Indien je niet de kans krijgt tot weigering, raden we aan om onmiddellijk foto’s te nemen van de zending, de verpakking niet te openen en ons zo snel mogelijk te contacteren. Als er uiterlijk geen beschadiging is, je het kunstwerk uitpakt en toch een beschadiging vaststelt, neem je bij voorkeur foto’s en verwittig je ons onmiddellijk. Wij zullen samen beslissen wat de beste oplossing is.

 

Retour

Wij bieden een 14-daagse geld-teruggarantie. Dit geeft je de mogelijkheid om het kunstwerk thuis te ‘proberen’. Je kan ons tot 14 dagen na de levering schriftelijk (e-mail of brief) op de hoogte brengen van je beslissing.  We zullen je met raad en indien mogelijk met daad bijstaan om het kunstwerk onbeschadigd te retourneren en je de aankoopsom terug te storten. We verwachten dat je het kunstwerk terugstuurt in zijn oorspronkelijke verpakking. De transportkosten van de retour zijn voor jouw rekening.