Uw taal: Nederlands
Uw taal:

  

De meesten onder ons kopen niet alle dagen kunst. Je koopt ook niet zomaar een ‘voorwerp’ ‒ kunst is zoveel meer. Je zal het merken: kunstwerken wekken emotie op, vertellen iets over de persoonlijkheid van de eigenaars, en worden op een bepaalde manier ‒ hoe gek het ook mag klinken ‒ deel van de familie. Maar we willen je uiteraard niet afschrikken. Lees onderstaand advies en alles komt goed. Binnenkort zal je het plezier van kunst in huis zelf ervaren.

Zelf aan de slag

In de NOVELARTE-shop kan je met een minimum aan surfervaring gemakkelijk je weg vinden, al is het kiezen van een kunstwerk dat het best bij je past niet gemakkelijk. Hoe begin je bij voorkeur? Weet waar je het kunstwerk graag wil hangen: woonkamer, slaapkamer, kantoor, keuken... Denk daarbij ook aan de kleur en de inrichting van deze ruimte: witte muren in een hedendaags interieur vragen een andere selectie dan een barok behang in een retro interieur. Hou ook rekening met de afmetingen die het best tot hun recht komen in die ruimte. Een klein werkje op een grote kale muur is meestal niet in balans. Een combinatie van kleine schilderijen, of één groot werk, geeft dan een beter resultaat.

Werk bekijken?

Heb je één of meerdere werken uitgekozen die je aanspreken? Fijn. Maar je bent misschien niet overtuigd of het formaat wel goed is of het werk in het echt dezelfde uitstraling heeft? Geen probleem. We tonen het vrijblijvend bij u thuis, op onze kantoorlocatie of op een expolocatie. Lees meer.

Keuzestress

Misschien loopt de doe-het-zelfaanpak niet echt vlot: je weet niet goed wat je mooi vindt of wat in je interieur kan passen? Het NOVELARTE-team staat klaar om je te helpen bij je keuze. Op basis van je vraag sturen we je vrijblijvend een aantal suggesties. We zullen je mogelijk wat info vragen: je woonstijl, de ruimte die je in gedachten hebt, de kleuren in je woning, de afmetingen van de muur... Ook een foto van je interieur kan ons al op weg helpen.

Sierlijst?

Vroeger werd een schilderij steeds met sierlijst opgehangen, tegenwoordig wordt er almaar minder naar een lijst gegrepen. De NOVELARTE-kunstwerken worden verkocht ‘klaar om te hangen’, zonder sierlijst. Als je toch voor een sierlijst kiest, zorg er dan voor dat hij goed aansluit bij de stijl van het schilderij. Een eenvoudige strakke lijst is een veilige keuze: de aandacht blijft op het schilderij gevestigd. Je kan ons steeds om advies vragen.

Kopen voor familie, vrienden, zakenrelaties?

Als je overweegt een kunstwerk te schenken aan iemand, kan je de hierboven beschreven werkwijze volgen en zo het juiste kunstwerk kiezen. Weet je niet zeker wat hij of zij mooi vindt, dan kan je beter een cadeaubon schenken. Volg deze link om hier meer over te lezen.

Voor advies, aarzel niet en contacteer ons via info@novelarte.be of via het contactformulier.

Fijn om te weten: ons advies is gratis en verplicht je niet tot een aankoop!