Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Kristel Jacobs

Kristel is reeds verscheidene jaren actief als kunstenares. Haar passie voor kunst begon met boetseren, waarbij zij gefascineerd raakte door de creatie van sprookjesachtige sculpturen in klei. Al snel ontwikkelde zij een opvallende vakbekwaamheid in het maken van deze kunstzinnige figuren, met een zeer persoonlijke en herkenbare stijl.

Haar tweede passie ligt bij de schilderkunst. Kristel’s schilderijen zijn steeds figuratief, maar de onderwerpen zijn verder erg breed. Haar werk omvat menselijke figuren, landschappen, maritieme beelden en stillevens. Hoewel de thema’s erg variëren is er homogeniteit in haar werken door de sprookjesachtige uitwerking.  Kristel’s werken stralen tegelijkertijd een zekere rust en een mystieke sfeer uit.  Ze zijn realistisch, en toch bevreemdend; gelaagd en toch transparant; dromerig en tegelijkertijd dramatisch.  Deze dualiteit is Kristel’s handelsmerk.  Haar uiterst persoonlijke beeldtaal maakt haar werk uniek, kenmerkend en tijdloos.

Kristel werkt typisch met verschillende materialen zoals olie- en acrylverf, inkt en potlood. Zij houdt van gevoelige kleurnuances en maakt gebruik van een koel en monochroom kleurenpalet met tere, warme lichtaccenten. Vanop afstand lijken sommige werken vergrijsd maar als je van dichtbij kijkt, zie je de vele subtiele kleurschakeringen en telkens weer andere details. Kristel verwerkt ook regelmatig structuren in haar werken, waardoor een waar ‘mixed-media’ werk wordt gecreëerd. De delicate structuren accentueren het mystieke en sprookjesachtige in haar werk, en zorgen dat de kijker steeds nieuwe dingen kan ontdekken.

Kristel’s werken worden laag per laag opgebouwd, bewerkt en herwerkt, en zijn het resultaat van een langdurig creatieproces waarbij zowel het detail als het totaalbeeld helemaal goed moeten zitten.  

Kristel woont en werkt in het noorden van Antwerpen. Haar werken werden reeds op verschillende locaties tentoongesteld en maken deel uit van meerdere privécollecties.

 

KUNSTWERKEN VAN KRISTEL JACOBS: