Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Jos Van Beek

Jos is reeds geruime tijd werkzaam als beeldend kunstenaar, waarbij het zwaartepunt ligt op de schilderkunst. Zijn werk valt op door het heldere, gedurfde kleurgebruik, gekoppeld aan een zichtbare uitstraling van optimisme en levensvreugde. Hij combineert meesterlijk de primaire kleuren – rood, geel en blauw – en nuanceert deze met mengkleuren – paars, roze en een hint van groen. Vooral de warme rode kleur in zijn werken is uitgegroeid tot een ‘ Jos Van Beek handelsmerk’. Zijn werken hebben een erg krachtige en dynamische uitstraling waar je instant vrolijk van wordt.

Hoewel de kleur in Jos’ werken onmiddellijk opvalt is ook de compositie een essentieel element dat zijn werken aantrekkelijk en boeiend maakt. De kleurvlakken en lijnen worden niet zomaar ergens weggezet op het doek – het is een vakkundig afwegen en doseren om het geheel in balans te brengen.

Jos verkiest als medium acrylverf welke hij in lagen aanbrengt op linnen. Om zijn kleuren intenser te maken gebruikt hij geconcentreerd pigment dat hij met het juiste bindmiddel combineert en op geselecteerde plekken in zijn schilderijen aanbrengt. Hij maakt gebruik van klassieke penselen en kwasten, maar ook andere dragers voor zijn verf, en ook grafische materialen om accenten weer te geven. Door de jarenlange beoefening van de schilderkunst heeft hij het ambacht van de schilderkunst volledig in zijn vingers.

De thema’s van zijn werken sluiten sterk aan bij het gewone dagelijkse leven. In een aantal van zijn werken zijn gestileerde menselijke figuren te herkennen, maar steeds subtiel, eerder als verrassing voor de toeschouwer bij een tweede kijk op het werk.  Ook geheel abstract werk maakt deel uit van zijn oeuvre. 

Jos’ werken werden op heel wat plaatsen tentoongesteld in binnen- en buitenland, onder andere in Wit-Rusland, Kazachstan, Moskou, St.Petersburg, Porto, Stockholm, Kopenhagen, Parijs, .. Zijn werken maken deel uit van meerdere privé en publieke collecties.

 

KUNSTWERKEN VAN JOS VAN BEEK: