Uw taal: Nederlands
Uw taal:

FILMTIP

Paul Cézanne I Portrait of a Life

Te bekijken in Kinepolis Antwerpen op 8 en 11 maart 2018

Cézanne – portraits of a Life is één van de meest besproken tentoonstellingen van het jaar.  De tentoonstelling is gewijd aan het portretwerk van Paul Cézanne, opende in Parijs en gaat vervolgens naar Londen en Washington. Iemand kan niet van de kunst uit de 20e eeuw houden zonder af te weten van het belang en de genialiteit van Paul Cézanne. 

De film vertoont interviews met curators en experts van de National Portrait Gallery van London, MoMa New York, de National Gallery of Art Washington en het Musée d’Orsay Paris en bevat ook correspondentie van de kunstenaar zelf. Kijkers reizen verder dan de tentoonstelling en bezoeken de plaatsen waar de kunstenaar woonde en werkte. De film werpt licht op een kunstenaar die mogelijk het minst bekend is van alle impressionisten – tot nu.

Kinepolis brengt met Kunst in de Cinema artistieke voorstellingen vanuit ‘s werelds meest beroemde musea. U krijgt gedetailleerde informatie over historische kunstwerken en u wordt meegenomen voor een kijkje achter de schermen op creatief en technisch vlak. Kunst in de Cinema laat kunstliefhebbers in verbluffende high definition vol bewondering op het grote scherm genieten van de werken van enkele van de grootste kunstenaars aller tijden.

Naar website Kinepolis over deze film.

Kom alvast in de sfeer met een Novelarte portret