Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Kunstexpo ‘I'm only human’ in Zuiderpershuis Antwerpen 

:: VERLENGD :: Van 1 tem 3 juni

Vrijdag/Zaterdag: 14:00 - 20:00u    ::   Zondag: 12:00 - 18:00u

Zuiderpershuis I 2000 Antwerpen I Ingang Waalse Kaai (naast Nick's Café) of Leuvenstraat (over MUHKA)


Bekijkt u graag een bepaald werk 'in het echt'? We brengen het mee naar het Zuiderpershuis.

Bekijk de collectie hier en stuur ons een bericht op info@novelarte.be of +32(0)478/365682. 


Novelarte toont de bezoeker een boeiende selectie aan hedendaagse schilderijen rond het thema 'de mens'. 

De schilderkunst heeft voor Antwerpen steeds een bijzondere plaats ingenomen. Daarbij was en is ‘de menselijke figuur’ wellicht het meest populaire thema. Zowel de oude meesters als hedendaagse kunstschilders zijn geïntrigeerd door de mens in al zijn verschijningsvormen. De uitdrukking op een gezicht, de houding van de mens in beweging, de dynamiek van mensen in groep, de mens als bron van fantasie – de inspiratie is eindeloos.

Daarbij kan de uitwerking  gaan van hyperrealistisch tot expressief of quasi abstract. De beelduitsnijding en het perspectief kunnen erg verschillen en bepalen de sfeer van het werk. Kunstschilders blijven sinds geruime tijd vasthouden aan het gebruik van olieverf, maar experimenteren ook met andere materialen – acrylverf, potlood, inkt, bister, papier, .. en gebruiken soms een mengeling van deze media.  Op die manier blijft het schilderen van de mens steeds boeiend en vernieuwend.

De tentoonstelling in het Zuiderpershuis toont werken van hedendaagse kunstschilders met een klassieke scholing. Verschillende onder hen studeerden af aan Antwerpse kunstacademies. Sommigen blijven bij de klassieke opbouw van hun werken, anderen gebruiken de klassieke schildertechnieken als springplank om artistiek hun eigen weg in te slaan.

Alle getoonde werken hebben de mens als thema. De uitwerking en ook de uitstraling van de werken is echter zeer divers. Het gaat om portretten (Lieve Lauwers), familieportretten (Caroline van der Wegen, Sanja Zovko), mensen in interactie (Ann Van den Broeck, Diane Van den Enden), vrouwenfiguren (Bert Prins), mensen vanuit vogelperspectief (Jeroen Baeken, Lia De Bleser, Yvonne Vleugels), de mens in verstilling (Evelyne Denys, Lydia De Groof, Ingrid Joris, Liesbeth Slachmuylders, Rita Van Camp), de mens als fantasiefiguur (Kristel Jacobs). Elk werk triggert een andere emotie en leert ons de kunstenaar op een persoonlijke manier kennen. 

Ook beeldhouwwerken en keramiek te bekijken van gastkunstenaars Hilde Picard en Manu Van Steenbergen, respectievelijk.

 

BEREIKBAARHEID Zuiderpershuis

Het Zuiderpershuis bevindt zich op de Gedempte Zuiderdokken, op de hoek van de Waalsekaai en de Timmerwerfstraat. Dat is op wandelafstand van de Groenplaats en het historisch centrum.

Wie met de fiets komt, kan bijvoorbeeld gebruik maken van het fietspad aan de Scheldekaaien. Fietsknooppunt 59 van Fietsnet ligt om de hoek.

Het Zuiderpershuis op het Antwerpse Zuid is vlot te bereiken met het openbaar vervoer:

- vanuit station Antwerpen-Centraal neem je premetro 3 / 5 / 9 / 15 richting Groenplaats, bus 1 richting Hemiksem of bus 13 richting Polderstad tot de halte Montigny;

- vanuit station Antwerpen-Berchem stap je op bus 30 richting Zuid tot aan de halte Waterpoort;

- langs station Antwerpen-Zuid passeren zowel tram 4 als bussen 180-183 / 291 / 295 richting centrum en stap je uit aan halte Museum (KMSKA).

Met de auto? Op de Gedempte Zuiderdokken voor het Zuiderpershuis is er ruimschoots parkeergelegenheid. Hier betaal je enkel wanneer je geparkeerd staat langs een voetpad. Staat alles vol? Meer gratis parkeergelegenheid vind je op de Scheldekaaien langs de Cockerillkaai en de Sint-Michielskaai. De werken aan de gedempte Zuiderdokken beperken zich voorlopig tot het uiterste zuiden van het plein - ter hoogte van het Zuiderpershuis is de (oude) parking nog intact.

 

Voorproefje van de werken:

;       

;     

;     

  <a