Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Groepsexpo Antwerpen

*** VERLENGD ***

Schilderijen en beeldhouwwerken 

8 - 9 juni 2019  - BOAB Art Gallery

Zaterdag/Zondag: 13:00 - 18:00u 

Ook op afspraak indien gewenst


Bekijkt u graag een bepaald werk 'in het echt'? Dat kan tijdens deze expo.

Bekijk de collectie hier en stuur ons een bericht op info@novelarte.be of +32(0)478/365682. 


Novelarte en BOAB Art Gallery maken samen een mooie selectie van werken van o.a. Li Fang, Aurélie Gravas, Serge Van de Put, Sonja Vereecken, Twoone, Ingrid Joris en Frederik Rietdijk

Ingrid Joris en Frederik Rietdijk zijn Novelarte kunstenaars.

Novelarte is erg verheugd u de nieuwe schilderijenreeks van Frederik Rietdijk in première te kunnen voorstellen. De reeks kreeg de titel ENTROPIE. Entropie is een fysische maat voor wanorde/orde zoals temperatuur een maat is voor warmte.De inspiratie voor deze reeks van 12 werken kwam van een reportage over Tsjernobyl, 30 jaar na de feiten. De reportage toont dat ongeacht de initiële verwoesting na de kernramp, de natuur rond de kerncentrale zich stelselmatig herstelt.  De kunstenaar stelt zich de vraag: Wat is orde, wat is wanorde?  Is het herstel van de natuur niet de echte orde? Frederik brengt de beelden rond Tsjernobyl in functie van de tijd op doek. Aan de kijker om te beslissen wat hoge en wat lage entropie is. Lees meer.

Ingrid Joris toont abstracte werken op deze expo. Zij vertrekt steeds van een beeld (een bloem, een ruimte,...) dat ze tijdens het schilderen tot zijn essentie beperkt. Op die manier is de originele inspiratiebron zelden herkenbaar voor de buitenstaander. In haar abstracte werken gebruikt Ingrid rode en oranje tinten, gecombineerd met zwarte en witte verftoetsen. Sfeer en emotie primeren. Lees meer.

 

Voorproefje van de werken:

FREDERIK RIETDIJK

;         

 

INGRID JORIS

        

 

BEREIKBAARHEID Zuiderpershuis en BOAB ART Gallery

Zuiderpershuis I 2000 Antwerpen I Ingang Waalse Kaai (naast Nick's Café) of Leuvenstraat (over MUHKA)


BOAB Art Gallery I Kloosterstraat 152 I 2000 Antwerpen

Het Zuiderpershuis bevindt zich op de Gedempte Zuiderdokken, op de hoek van de Waalsekaai en de Timmerwerfstraat. Dat is op wandelafstand van de Groenplaats en het historisch centrum. De BOAB ART Gallery ligt op het einde van de Kloosterstraat, op een steenworp van het Zuiderpershuis.

Wie met de fiets komt, kan bijvoorbeeld gebruik maken van het fietspad aan de Scheldekaaien. Fietsknooppunt 59 van Fietsnet ligt om de hoek.

Het Antwerpse Zuid is vlot te bereiken met het openbaar vervoer:

- vanuit station Antwerpen-Centraal neem je premetro 3 / 5 / 9 / 15 richting Groenplaats, bus 1 richting Hemiksem of bus 13 richting Polderstad tot de halte Montigny;

- vanuit station Antwerpen-Berchem stap je op bus 30 richting Zuid tot aan de halte Waterpoort;

- langs station Antwerpen-Zuid passeren zowel tram 4 als bussen 180-183 / 291 / 295 richting centrum en stap je uit aan halte Museum (KMSKA).

Met de auto? Op de Gedempte Zuiderdokken voor het Zuiderpershuis is er ruimschoots parkeergelegenheid. Hier betaal je enkel wanneer je geparkeerd staat langs een voetpad. Staat alles vol? Meer gratis parkeergelegenheid vind je op de Scheldekaaien langs de Cockerillkaai en de Sint-Michielskaai. De werken aan de gedempte Zuiderdokken beperken zich voorlopig tot het uiterste zuiden van het plein - ter hoogte van het Zuiderpershuis is de (oude) parking nog intact.