Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Diane Van den Enden

Diane gebruikt als basismedium in haar werken acrylverf en experimenteert daarnaast met olieverf, chinese inkt en potlood.

Haar werken zijn figuratief en ze heeft een voorkeur voor het weergeven van ‘de mens’. Dikwijls wordt de menselijke figuur in zijn context afgebeeld. In de Novelarte reeks wordt ‘de mens in de stad’ weergegeven. Soms gaat het over stadszichten met een hint van romantiek, soms is de mens zelfs helemaal weggelaten, en blijft louter de stad en het verkeer over. 

Diane heeft een voorkeur om de stad ‘by night’ voor te stellen. Op dat moment zijn de kleuren dramatischer, en de contrasten groter. Dit laat toe om harde roden en blauwen te gebruiken naast donkere schaduwen en helwitte lichtaccenten. Zij hanteert een spontane, toetsmatige borstelzet, met gebruik van dikkere penselen. Diane is een meester in het aanwenden van weerspiegelingen, bijzondere perspectieven en lichtinvallen of onverwachte gezichtspunten, om een ongewone kijk te creëren op alledaagse dingen. Haar werken scheppen sfeer door gebruik van kleur en beweging.

Diane’s werk werd op verschillende plaatsen tentoongesteld en maakt deel uit van meerdere privécollecties. 

Kunst van Diane Van den Enden

Naam
Van hoog naar laag sorteren

24 per pagina

12 artikel(en)

Kunst van Diane Van den Enden

Naam
Van hoog naar laag sorteren

24 per pagina

12 artikel(en)