Uw taal: Nederlands
Uw taal:

FAQ

Wat voor soort kunst wordt tentoongesteld op NOVELARTE? 

Onze collectie bestaat uit originele, authentieke schilderijen in elk genre, stijl en maat. Wij richten ons op hedendaagse, opkomende kunstenaars. Voorlopig beperken we onze collectie tot schilderijen op doek, zonder inlijsting, klaar om te hangen. NOVELARTE evalueert de kwaliteit van alle kunstwerken voor ze worden opgenomen in de collectie. Alle kunstenaars hebben (minstens één) erkende kunstopleiding doorlopen.

Hoe gebruik ik de webshop?

Ga via de koop-kunstknop naar de NOVELARTE-collectie. Daar kan je via de sorteerfunctie rechtsboven de kunstwerken sorteren per kunstenaar, of naar prijs, kleur, afmetingen... Verfijn je selectie door de filters links van het scherm te gebruiken. Kiezen wordt echt eenvoudig als je al beslist hebt over afmeting, kleur of onderwerp. Je kan een werk in detail bekijken aan de hand van de verschillende bijgevoegde foto’s. Via de vergrootfunctie bekijk je het werk ‘tot op de draad’. Het aankoopproces start je met de typische knop op de detailpagina. Plaats het kunstwerk in je winkelwagen, geef je contactgegevens en betaal. En wij starten onmiddellijk het transportproces van je nieuwe aanwinst.

Wat betekent small, medium, large, extra large?

  • Klein: de langste zijde is kleiner dan 50 cm.
  • Medium: de langste zijde is groter dan 50 cm maar niet groter dan 80 cm.
  • Groot: de langste zijde is groter dan 80 cm maar niet groter dan 150 cm; de kortste zijde is niet groter dan 110 cm.
  • Extra groot: de langste zijde is groter dan 150 cm en/of de kortste zijde is groter dan 110 cm.
 

Wat betekent de beschrijving onder 'medium'?

'Medium' beschrijft de materialen:

  • Olie op doek: olieverf op een katoenen of linnen doek.
  • Acryl op doek: acrylverf op een katoenen of linnen doek.
  • Gemengde technieken: combinatie van verf (olie, acryl, gouache, ..) met andere materialen (papier, zand, zijde,..), op een katoenen of linnen doek.

Tenzij anders vermeld zijn alle kunstwerken opgespannen op houten latten - klaar om te hangen.

Hoe weet ik dat het kunstwerk dat ik kies juist geprijsd is?

NOVELARTE gebruikt gestandaardiseerde methoden om elk kunstwerk te evalueren zodat het correct naar waarde geschat is. Daardoor is wat je mooi vindt, altijd de juiste koop. NOVELARTE biedt enkel geselecteerde kunstwerken aan van geschoolde kunstenaars. De prijs van het kunstwerk wordt in hoofdzaak bepaald door de bekendheid van de kunstenaar (tentoonstellingen, artistieke prijzen, kostprijs van zijn/haar kunstwerken in het verleden), de grootte van het kunstwerk en de gebruikte materialen.

Daarenboven is NOVELARTE een klein webbedrijf met een lage kostenstructuur zodat we kunstwerken aan zeer scherpe prijzen kunnen aanbieden. De prijs op de website is inclusief BTW. Verzendingskosten worden toegevoegd tijdens het aankoopproces zodat je weet wat de totale prijs bedraagt. Lees meer over verzending.

Welke betaalmethoden biedt NOVELARTE aan? 

Hieronder vind je een overzicht van de betaalmogelijkheden, zodat je zorgeloos en in alle veiligheid kan betalen. Betaal veilig online zonder extra kosten!

Betalen via Visa/MasterCard/Maestro/Ideal is eenvoudig en gebeurt in een beveiligde omgeving (https). Een extra beveiliging (3D-security) zorgt ervoor dat je kaartgegevens nog beter worden beschermd. Tijdens de betaling word je omgeleid naar onze betaalpartner (Europabank) waar je je kaartgegevens (kaarthouder, kaartnummer, vervaldatum) opgeeft en de betaling kan voltooien. Als de betaling correct is verlopen wordt je bestelling onmiddellijk verwerkt zodat je kunstwerk zo snel mogelijk geleverd kan worden.

Wat zijn de leveringstermijnen, verzendkosten en retourvoorwaarden?

Lees de paginaover de levering.