Uw taal: Nederlands
Uw taal:

CHRIST'L LAMOT

Christ'l groeide op in Merksem, deelgemeente van Antwerpen, waar haar ouders eigenaar waren van het vervoerbedrijf ’Transport Lamot’. De vlakbij gelegen haven van Antwerpen was beroepsmatig voor de familie Lamot een interessegebied, maar het ging veel verder dan dat. Het was ook een plaats die ze graag met de familie bezochten, zondagnamiddag met de auto naar nieuw ontwikkelde havengebieden rijden, met de bekende Flandria-boten op de Schelde en de dokken varen of een havenrondrit met ervaren havengidsen maken. Zo was Christ’l als jong meisje getuige van de groei en evolutie in en rond de Antwerpse haven, zoals de bouw en opening van o.a. de Zandvlietsluis, de Berendrechtsluis en de kerncentrale in Doel. Haar hele jeugd was verweven met de haven van Antwerpen en deze passie komt duidelijk tot uiting in haar kunstwerken.

De inspiratie van de haven vertaalt zich enerzijds in een reeks figuratieve werken, anderzijds extrapoleert Christ’l ook de sfeer van de haven naar een aantal abstracte werken. Al haar getoonde werken hebben de haven als rode draad en maken deel uit van de serie ‘Antwerp, Port of Art’. Ze gebruikt olieverf als medium, schildert op doek, maar combineert voor haar kleinere werken doek met MDF wat een strakkere uitstraling heeft, passend bij het haventhema. Haar figuratief werk illustreert, vaak in blauwgrijze tinten, de koele, industriële realiteit van de haven die ze op een meesterlijke manier in evenwicht brengt met warme accenten in oker. In haar abstracte werken worden dan weer fellere kleuren gebruikt. Christ’l voelt zich duidelijk aangetrokken door de wat onwezenlijke sfeer in de haven, wanneer de kranen niet bemand zijn en containers wachten op transport. We zien de vage contouren van fabrieksgebouwen, ijle luchten, koeltorens en in licht en schaduw staande details van scheepsconstructies tegen het donkere water. Allemaal stille getuigen van de dagelijkse drukte van arbeid en beweging waarmee het werk aan de dokken wordt geassocieerd.

Christ’l woont en werkt in Kapellen.  Haar werken werden al op verschillende locaties tentoongesteld en maken deel uit van verscheidene privécollecties. Ook Port of Antwerp heeft haar werken opgemerkt. Sinds 2012 exposeerde het Havenbedrijf enkele van haar schilderijen in het oude Havenhuis te Antwerpen en Manuport Logistics kocht een groot schilderwerk aan dat tentoongesteld is op het bedrijf te Antwerpen.

Kunst van Christ'l Lamot

Naam
Van hoog naar laag sorteren

24 per pagina

9 artikel(en)

Kunst van Christ'l Lamot

Naam
Van hoog naar laag sorteren

24 per pagina

9 artikel(en)