Uw taal: Nederlands
Uw taal:

::: NOVELARTE BOAB ART GALLERY CO_HOSTED EXPO :::


BOAB Art Gallery

14 MAART - 20 APRIL 2019  

Novelarte zal aanwezig zijn in de BOAB galerij op zondag 24 maart, 7 april, 14 april en zaterdag 13 april en 20 april.

De expo brengt werk van drie kunstenaars, werkzaam in verschillende kunstdisciplines. De unieke kunstwerken worden gecombineerd tot een betoverend geheel rond het thema 'Sweet Confusion'.  

JACQUES CHARLIER

Peinture algorithmique, 2019

°1939 België

Woont en werkt in Luik.

Als een homo universalis beoefent Jacques Charlier uiteenlopende kunstvormen: schilderkunst, fotografie, video, muziek, teksten, beeldhouwkunst, installaties, … Sinds de start van zijn creatieve pad heeft Jacques verschillende routes bewandeld. Heel vaak is zijn werk geladen met humor en satire en is het een parodie op de wereld rondom hem, inclusief op de kunstwereld zelf. Zijn werk laat de toeschouwer achter met een frons en een glimlach. Hij is een virtuoos in het vinden van nieuwe kunstexpressies met een knipoog, die de bezoeker intrigeren, charmeren, prikkelen en amuseren.

Jacques Charlier is één van België ’s toonaangevende hedendaagse kunstenaars. Tijdens zijn hele loopbaan neemt hij deel aan honderden solo- en groepstentoonstellingen in Europa en de hele wereld. Zijn werk is opgenomen in de collecties van verscheidene Belgische musea voor moderne kunst o.a. MUHKA Antwerpen, SMAK Gent, MuZee Oostende, de Franse Gemeenschap van België, maar ook in Franse musea en het Mudam te Luxemburg. 

 

AURELIE GRAVAS

Femme aux lunettes vertes, collage

°1977 Frankrijk

Woont en werkt in Brussel.

Innovatief, intelligent, krachtig en kleurig – dit beschrijft in enkele woorden het werk van Aurélie Gravas. Aurélie is een acrobate in het mengen van kleur, vormen en materialen.  Ze schept een nieuwe wereld met figuren die herkenbaar lijken maar toch nieuw zijn.  Is het werk abstract, of figuratief?  Soms ziet men een zon of een boom of een vaas, of een deel ervan of misschien ook niet.  Herkennen we de denkwereld van Picasso?  Haar composities overstijgen echter deze vergelijking. Aurélie’s werken zijn kleurrijke ensembles, ‘geraffineerde’ assemblages. Of beter nog, zij vormen een hybride van materialen, technieken, vormen en  figuren - een nieuwe stap in de evolutie van de schilderkunst.

Aurélie is juriste, studeerde kunstgeschiedenis aan de Sorbonne en behaalde haar master in de schilderkunst aan de Ecole des Beaux-Arts te Marseille.  Aurélie stelt frequent tentoon vooral in Frankrijk, België en Zwitserland en behaalde verschillende prijzen. 

 

LI FANG

Ai Weiwei and four women N°2,  97x130 cm, oil on canvas, 2012

°1969 China

Woont en werkt in Parijs.

Li heeft een zeer eigen manier van schilderen met olieverf.  Ze werkt met vlakken en vaak gerekte figuren waardoor ze op een unieke manier licht en beweging capteert. In haar serie ‘Chinois Nudes’ ondersteunt Li haar Chinese vriend en collega Ai Weiwei. Door het publiceren van naaktfoto’s op zijn website komt Ai Weiwei in conflict met de overheid. Zijn sympathisanten reageren hierop door ook naaktfoto’s van zichzelf (selfies) te posten.  Li’s werken vormen een artistieke interpretatie van dit gebeuren dat ze ervaart als sociale onrechtvaardigheid in haar thuisland.

Li Fang studeerde aan de kunstacademie van Nankin en werkte later als docente kunst.  In 2001 vestigde zij zich in Parijs en vervolledigde haar opleiding aan de Sorbonne.  Ze stelde tentoon in Frankrijk, Zwitserland, China, België en de VS.  Naast talrijke privé-verzamelaars hebben ook de Fondation Colas en het museum Cernuchi in Parijs werken van haar gekocht. 

Bekijk schilderijen van Li Fang 

Lees meer over Li Fang  

Meer informatie over de expo vindt u hier.    

 

BOAB ART GALLERY

De BOAB kunstgalerij is opgericht in 2017 door Chao SUN, een jonge kunstliefhebber/kenner, die met veel passie de brug wil slaan tussen Oosterse en Westerse kunst. Zijn doel is om hedendaagse kunst uit Azië te introduceren bij het Belgische publiek. Daarbij combineert hij werk van lokale kunstenaars - zowel opkomende als gevestigde waarden - met kunst van Aziatische kunstenaars. Dit resulteert in bijzondere tentoonstellingen die verrassend harmonieus zijn en de bezoeker telkens op een subtiele manier bekoren.

De galerij is gevestigd in een vernieuw pand in de Antwerpse Kloosterstraat, op een kleine 15 minuten stappen van de Groenplaats en op een boogscheut van de Vlaamse en Waalse kaai. BOAB omarmt het brede scala aan kunstexpressies, van schilderkunst over beeldhouwwerk, installaties, tot video en performance kunst.

 

BOAB Art Gallery

Kloosterstraat 152 I 2000 Antwerpen

 

OPENINGSUREN

Vrijdag            13.00 - 18.00

Zaterdag         13.00 - 18.00

Zondag           13.00 - 18.00

GRATIS TOEGANG