Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Bert Prins

Bert wordt in zijn kunst geïnspireerd door de pop art uit midden 20ste eeuw. Zijn thema’s staan dicht bij het leven, geen hyper-serieuze onderwerpen of politieke statements – wel het leven zoals het is. Kinderen die spelen op het strand, de tram in de stad, of een verkeersopstopping zijn voorbeelden van dagdagelijkse taferelen die door Bert gecapteerd worden op doek. Bert’s schilderijen zijn echter allesbehalve kopijen van de vroegere pop art kunstwerken. Hij creëert een nieuwe pop art door de originele drijfveren toe te passen op moderne thema’s en technieken.

De ‘vrolijke’ kleurkeuze heeft hij gemeen met pop art helden als Andy Warhol en Tom Wesselman. Hij gebruikt zowel pasteltinten als felle, primaire kleuren, afhankelijk van het thema. Bert speelt meesterlijk met de suggestie van overbelichting, aparte perspectieven en afsnijdingen, waardoor zijn werken een unieke uitstraling krijgen.

Bert’s werken zijn figuratief met duidelijk herkenbare onderwerpen. Althans van op afstand, want kom je dichterbij dan resten enkel vlekken kleur, en lijkt het werk wel abstract. Door zijn academische vorming heeft Bert een stevige technische basis waarbij hij kleurvlakken op zijn doeken combineert tot een prachtig figuratief werk. Bert verkiest acrylverf als medium en linnen als drager. De verf wordt aangebracht met penselen en kwasten van verschillende afmetingen, gestuurd door de kleurvlakken die hij beoogt.

De Novelarte reeks van Bert Prins toont strand/zwem-taferelen en stadsbeelden. De stad wordt typisch ’s avonds of ’s nachts weergegeven, als het donker is. De lichten van de auto’s, bussen en trams waaieren uit en vatten de sfeer treffend. De kleuren zijn hard en contrastrijk en tonen het  typische nachtblauw. De strandzichten, dikwijls met kinderen, zijn meer fragiel en worden weergegeven in zachte pasteltinten.

Bert’s werk werd reeds op verschillende expo’s en galerijen tentoongesteld en maakt deel uit van meerdere binnen en buitenlandse privécollecties.

 

KUNSTWERKEN VAN BERT PRINS: 

 

        

 

 

 

;