Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Béatrice Casse

Béatrice is een erg veelzijdig kunstenares. Zij is oorspronkelijk opgeleid in de grafische kunsten, verdiepte zich daarna in de kunstfotografie, en behaalde recent ook een academisch diploma in de schilderkunst.

Béatrice gebruikt ‘gemengde technieken’ in haar schilderwerken. Dit impliceert dat ze werkt met acryl- en/of olieverf als basis, waarmee ze kleurvlakken op doek aanbrengt – naast elkaar, over elkaar. Daarop gebruikt ze verschillende texturen die geometrische zones in haar werk afbakenen: tape, papier,… Het geheel wordt aangerijkt met grafische accenten, soms erg aanwezig, soms meer subtiel.

Haar werken zijn het resultaat van een complexe samenwerking tussen een rationele, doordachte aanpak, een intuïtief streven naar de perfectie compositie en de weergave van emoties verzameld gedurende jaren. Op die manier zijn Béatrice’s werken de sublimatie van het leven: een sequentie van plannen, successen, teleurstellingen, onverwachte gebeurtenissen, banaliteiten, en hoogtepunten. Haar werken zijn eenvoudig en complex tegelijkertijd – zij zullen nooit vervelen, bij nader toezien ontdekt de toeschouwer telkens een nieuw element, of een andere beleving.

Haar schilderijen ademen het geometrisch pure van Mondriaan, de speelsheid van Kandinsky en de uitgebalanceerde compositie van Malevitsj. Toch hebben de werken van Béatrice Casse een heel eigen karakter met een erg persoonlijke, gevoelige, bijna melancholische toets. Het is een unieke reeks die de toeschouwer zeker zal boeien.

 

KUNSTWERKEN VAN BEATRICE CASSE: