Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Jouw kunst op Novelarte?

Je wil kunstwerken verkopen

Vroeg of laat kom je tot de vaststelling dat je (sommige van) je kunstwerken wil verkopen. Bijvoorbeeld om de materiaalkosten te compenseren ‒ schilderdoeken, verf en penselen zijn niet goedkoop ‒ of om ruimte vrij te maken op je zolder of in je bergplaats. Zeker als je wat grotere werken maakt heb je al snel een hele verzameling bij elkaar! Ook zonder die praktische redenen is je werk verkopen gewoon erg fijn. Het toont aan dat ook andere mensen je werk waarderen.

 

Doe het zelf

Je kan hopen dat je kunstwerken worden opgepikt in het traditionele galerijcircuit. Je wordt dan verwacht een aantrekkelijk portfolio van je werk samen te stellen en dat aan te bieden aan de galerijhouders in kwestie. Je kan dat doen natuurlijk, maar het leidt vaak tot teleurstelling. Er is veel concurrentie, en zeker voor een beginnend kunstenaar ligt deze stap niet voor de hand.
Je kan zelf aan de slag gaan: zaaltje huren, familie, vrienden en kennissen uitnodigen, en hopen maar dat je interesse wekt. Dat kan lukken, maar droogt uiteindelijk toch op: mensen worden minder enthousiast, blijven weg en kopen niet telkens opnieuw uit sympathie. Bovendien is het organiseren van een tentoonstelling echt wel een hele klus.

 

Doe het beter

NOVELARTE kan helpen om je kunst in de kijker te plaatsen en te verkopen. NOVELARTE is een webshop, maar daarnaast ook zoveel meer. Onze site gebruikt e-marketingtechnieken om kunstwerken te tonen aan een breed internationaal publiek. Daarnaast zal NOVELARTE je werken ook tentoonstellen, bijvoorbeeld in een trendy pop-upruimte, en/of op kunstbeurzen. Zo combineert NOVELARTE de sterkte van onlinegalerijen met die van de klassieke galerij.

 

Wat staat er tegenover?

Ja, ja, horen we je denken, maar wat moet dat gaan kosten? Wel, dat kost je helemaal niets! NOVELARTE vraagt geen inschrijvingsgeld of maandelijkse bijdragen. We verkopen je werk in commissie. Verkopen we niets, dan betaal je niets.
Maar hier gaat dan erg veel werk in kruipen, zal je misschien denken? Nee hoor, NOVELARTE neemt dit allemaal van je over. Wij maken professionele foto’s, plaatsen ze op de website, schrijven je biografie en vertalen die naar het Engels. We regelen de verkooppaperasserij, we verpakken je werk en zorgen voor het transport naar de klant. Op die manier moet je hier zelf weinig of geen tijd in steken, en heb je ook geen kennis van computers of logistiek nodig.

 

Voor verdere informatie

Lees de veelgestelde vragen of contacteer ons.