Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Annie Wagemakers

Annie haalt haar inspiratie uit haar directe omgeving. Zij gebruikt geen foto’s als uitgangspunt, maar heeft de beelden in haar hoofd, die dan rijpen en tenslotte vertaald worden in verf op doek. Zo zijn onder andere oude visserijtaferelen, die het landschap eeuwen tekenden in haar directe woonomgeving aan de Oosterschelde, een dankbare inspiratiebron. Ook landschappen met meer menselijke accenten, zoals vuurtorens, autostrades en de haven zijn voor haar een vruchtbaar startpunt.  Ook eenvoudige voorwerpen, zoals een okkernoot, prikkelen haar creativiteit.  Eens Annie de vormen en dynamiek van haar inspiratiebron heeft opgenomen worden deze op een vrij snelle manier op haar schilderdoek getoverd, zonder voortekening, of retouchering. Zo behouden haar werken de sfeer en dynamiek van het oorspronkelijk beeld. Annie’s werken zijn abstract, met soms een vage hint naar de oorsprong van het beeld.

Annie schildert bij voorkeur met olieverf, waarbij zij een krachtige, explosieve penseelvoering hanteert. Haar kleurgebruik varieert naarmate haar inspiratiebron en stemming. Sommige werken hebben een grijswitte toon, met accenten in lichtroze of lichtgeel. Andere werken zijn dan weer erg krachtig van kleur, waarbij onder andere rood, geel, blauw en zwart moeiteloos met elkaar worden gecombineerd tot een sprekend kunstwerk.

Annie’s werken alluderen soms, zelfs zonder dat het noodzakelijk zo bedoeld wordt, naar belangrijke kunststromingen in de Westerse wereld. Zo hebben sommige werken herkenbare trekken van ‘De Stijl’, een Nederlandse kunstbeweging die primaire kleuren gebruikte met zwart, wit en grijs, en een zo eenvoudig mogelijke vormgeving. Andere werken doen dan weer denken aan kunstwerken van ‘Der blaue Reiter’, een kunstbeweging waartoe o.a. Kandinsky behoorde en die, als deel van het expressionisme, de emotie het belangrijkste element in de creativiteit achtte.

Annie is geboren in Noord-Nederland, en woont en werkt nu in Bergen-op-Zoom (Zuid-Nederland). Haar werken maakten deel uit van tentoonstellingen op verscheidene locaties, en zijn reeds meerdere malen erkend in kunstwedstrijden.

 

KUNSTWERKEN VAN ANNIE WAGEMAKERS:

   <