Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Ann Van den Broeck

Ann startte haar schildercarrière als aquarelliste. Ze woonde in die periode op het platteland. Haar voorliefde voor landschappen als thema voor haar werken, is dan ook geen verrassing.

Door ervaring evolueerde haar techniek. Ze maakt de stap van waterverf naar acryl en ruilt papier voor doek. Landschappen blijven haar boeien maar elk overbodig detail blijft weg. Ze extraheert de essentie. Het beeld neigt naar abstract met behoud van de sfeer van het landschap.

Naast landschappen is ‘de mens en zijn omgeving’ een frequent thema in haar werk. Niet het portret maar de menselijke interactie komt op doek. Zo toont haar werk rond ‘de markt’ in hoofdzaak de situationele sfeer van het gebeuren. De menselijke figuren worden zelden uitgewerkt tot in detail. Haar figuren worden geabsorbeerd in het totaalbeeld en blijven anoniem.

Haar inspiratie komt uit verschillende hoeken. Zo werd ze gefascineerd door de ‘cultfilm’ Diva (Franse thriller uit vroeg jaren ‘80). Een reeks van haar werken is gebaseerd op stills van deze film.

Ann’s schilderijen vallen op door een bijzonder kleurgebruik. De kleurkeuze wordt bepaald door het thema en de sfeer van het werk. Haar werken rond anonieme figuren zijn getemperd van kleur, met af en toe een accent in fel rood, of blauw. De abstracte landschappen tonen tinten van blauw, aangerijkt met groene, gelige en grijze aardetinten. In haar werken rond het thema ‘de markt’ zijn de kleuren feller en meer gevarieerd, wat strookt met de levendige uitstraling van een markt.

Ann’s werken werden reeds verscheidene malen tentoongesteld en erkend in kunstwedstrijden. Zij maken deel uit van meerdere privécollecties.

 

KUNSTWERKEN VAN ANN VAN DEN BROECK: