Uw taal: Nederlands
Uw taal:

An Vanwesenbeeck

An is sinds haar jeugd gepassioneerd door kunst en creativiteit. Zij volgde opleidingen in tekenen en schilderkunst.

Als kind van het platteland staat An dicht bij de natuur. Het is ook daar dat ze haar inspiratie haalt. Haar meest recente werken zijn gebaseerd op bloemcomposities. Bloemen zijn vaak het thema voor fijnschilders: elk blaadje wordt minutieus weergegeven. Het is juist daar dat An zich van anderen onderscheidt. An houdt ervan om de essentie uit het beeld te halen en er een geheel eigen interpretatie aan te geven. Ze werkt met grove borstelstreken en concentreert zich op het overbrengen van een gevoel eerder dan op het detaillistisch uitwerken van bloemblaadjes. Sommige werken zijn abstracter uitgewerkt, andere werken liggen dichter bij het figuratieve - ze balanceren steeds tussen deze twee werelden in. Haar werk straalt een sfeer uit, gedreven door de kleurcombinaties en de gelaagdheid van het werk.

An start steeds met een zelf gemaakte foto die haar inspireert. Zij bepaalt zorgvuldig de compositie van het werk en past het formaat van doek aan, tot het helemaal klopt. Ze werkt tegelijk op verschillende doeken, elk als kunstwerk apart, maar samen een harmonieus geheel. Het resultaat is een impressie, een creatie van een sfeer op doek.

De typische heldere kleuren van bloemen komen terug in haar werk. An’s schilderijen zijn kleurrijk, maar steeds mooi in evenwicht. Opmerkelijk in haar werk zijn felle tinten -blauw, rood, geel- gecombineerd met een lichte of net een donkere achtergrond als contrast, aangevuld met accenten van groen.

An kiest voor olieverf als medium. De veelzijdigheid hiervan maakt het mogelijk om kleuren zowel transparant als dekkend aan te brengen. An zal haar werk vaak afwerken met een transparante glacis laag waardoor het meer diepgang krijgt. De combinatie van haar technische kennis met haar artistieke gevoeligheid resulteren in een reeks pareltjes van werken.

 

KUNSTWERKEN VAN AN VANWESENBEECK: